Hösten är en härlig tid

Nordebo ställer frågan om en begynnande höst. Jo, ser onekligen ut så. Men det är inget att beklaga – tycker hösten är en härlig tid. I alla fall så länge den kännetecknas av klar, frisk luft och soliga dagar. Och de mörka kvällarna med stjärnklar himmel. Vackert!

Men att sommaren verkligen är över slog mig med full kraft i morse när jag skulle ta ut hunden på morgonpromenaden. Gick ut i shorts…och tyckte det var LITE VÄL kallt. Insåg varför när jag kom in efter promenaden och tittade på termometern: 3 grader.

Och ute i skogen börjar träden på sina håll så smått skifta färg. Det gula tittar fram bland det gröna.

Ett annat tecken på att hösten är i antågande är ju studenterna. Nu fylls vår stad av glada, overall-prydda ungdomar igen. Också det gör en glad till sinnet. Hade svängarna förbi Ålidhem igår och då kände man student-känslan över hela området. Fullt av folk. Glada, förväntansfulla.

Någon sekund senare inser jag att det är ganska precis 15 år sen jag själv kom till Ålidhem och Umeå som ny student. Huvaligen vad åren går snabbt numera.

Men det är fortfarande en bit kvar till ‘ålderns höst’!