Rubbade rutiner..

…blir det när morgontidningarna inte är på plats när man kliver upp på morgonen. Men efter ett telefonsamtal så dök de upp till slut. Man är en vanemänniska, det är bara att konstatera.

Gårdagens fullmäktige rullade på ungefär som väntat. Däremot förvånades jag av att Rönngren (s) med sån frenesi försvarade hörselkåpor i klassrummen. Det var absolut inget bevis för en dålig arbetsmiljö, utan tvärtom ‘jättebra’. Jaja, vi har olika syn på vad som är en bra arbetsmiljö i skolan helt enkelt. Jag anser att man ska kunna läsa i lugn och ro i skolan utan att behöva ha hörselkåpor på sig.

Ungefär lika pinsamt var det att (s) var nöjda över skolksituationen. 1500 elever på våra gymnasieskolor uppger att de skolkat ofta eller åtminstone flera gånger. Inga problem, enligt ansvarige s-företrädaren. Personligen tycker jag att det är bra om eleverna är närvarande på undervisningen.

De politiska skiljelinjerna i Umeås skolpolitik synes kvarstå.