Opinionssiffror, djurplågeri och gröna skyddsvästar

I helgen kom en opinionsmätning som visade att gapet mellan regeringen och oppositionen minskat. Jaja, vi kommer nog att få se många mätningar under kommande månader och år. Självklart är det alltid trevligare när man har medvind. Men ibland går det upp, ibland går det ner. Den enda ‘mätning’ som verkligen spelar roll är den som kommer på valdagen september 2010. Då får väljarna säga sitt – på riktigt.

Den dödade svanen vid Nydalasjön har väckt en storm av upprördhet. Jag tycker det är bra att så många umebor reagerar. Det är ett ofattbart och avskyvärt dåd. Hur sjuk i huvudet är man om man gör något sånt här? Djurplågeri är fruktansvärt – och måste straffas betydligt hårdare än vad som sker i Sverige idag. Hoppas nu att den som känner till vilka de skyldiga är har civilkurage nog att tipsa polisen.

Avlutningsvis nåt helt annat. De svenska soldaterna som är i Afghanistan är lätta måltavlor för att deras skyddsvästar är gröna istället för sandfärgade. Grönt sticker ut i omgivningarna – det är liksom inte de norrländska skogarna dom befinner sig i. Därför ska man beställa nya skyddsvästar med färg som ger bättre kamouflage. Kruxet är bara att det inte blir färdigt förrän 2009. Helt oacceptabelt. Soldaterna behöver ju skyddsvästarna nu! Det måste väl finnas nånstans i världen där de kan göra skyddsvästar i rätt färg – omedelbart.