Svanen vid Nydalasjön

En vit svan har torterats och sedan slagits ihjäl med en stor sten vid Nydalasjön. Upprördheten blev VK:s läsare är stor.

Med all rätta! Dom som gjort detta måste vara riktigt sjuka i huvudet. Hoppas verkligen att man får tag på de skyldiga. Att det sedan finns en massa annat i världen att bli upprörd över (som vissa personer kommenterat under nyhetsartikeln), innebär ju inte att man inte ska reagera över det här vansinnesdådet. Även djurplågeri måste uppmärksammas – och som jag tidigare bloggat om så är straffen för djurplågeri alldeles för låga. Kan man göra så här mot ett försvarslöst djur är ju inte steget långt att göra annat…

Om man tar fast en svan, bränner och torterar den och sedan krossar dess huvud med en sten så måste man vara j-vligt störd.

Nånstans i Umeå finns det säkert flera personer som vet vilka som gjort det här. Det brukar sprida sig snabbt. Meddela polisen. Ni kan alltid göra det anonymt!