Dags att avskaffa filmcensuren

Läser att efter nästan 100 år av svensk filmcensur så kan dagarna vara räknade för ­Statens biografbyrå. Byråns egen chef (!) vill lägga ner verksamheten, som ‘utarmats av föråldrade regler och ett nytt medielandskap’.

Senaste gången de klippte och censurerade i en film var dessutom för tio år sen. Hög tid att lägga ner myndigheten med andra ord. Ganska talande när både personal och ledning går ut och säger att deras jobb är meningslöst. Om vuxna människor vill gå och se på bio och dessutom betala för att bli vettskrämda så får de väl göra det. Det är inget som en statlig myndighet ska lägga sig i.

Att den statliga filmcensuren avskaffas är ett gott tecken (ja, om det nu blir så d.v.s. I alla fall 3 av 4 regeringspartier är positiva till att avskaffa censuren och det bådar ju gott.)