Inför fullmäktige om en och en halv vecka

Det avstannade projektet ‘Staden mellan broarna’ har uppmärksammats de sista dagarna, bl.a. på VF:s ledarsida, min blogg och i en VK-ledare dagen därpå. Har dessutom lämnat in en fråga om projektet till Lennart Holmlund (s), så Staden mellan broarna kommer upp på fullmäktiges sammanträde om 1,5 vecka. Det är hög tid att göra en kraftsamling för att få fart på projektet. Är det inte dags att det bevisa att vi faktiskt kan få saker gjorda även här i Umeå?

En annan fråga som vi kommer att diskutera är förekomsten av skolk på Umeås gymnasieskolor. På DN-debatt för nån dag sen uppmärksammades problemet med att skolkandet ökar i svenska skolor. Skolkande kan dessutom vara indikationer på andra problem för de enskilda eleverna. Så det gäller att ta signalerna på allvar. Jag lämnade för ett tag sen in en interpellation om förekomsten av skolk i våragymnasieskolor – så vi får förhoppningsvis en bra diskussion om hur vi ska kunna förbättra situationen i kommunen. Och visst har vi debatterat frågan tidigare – men då har intresset från de styrande socialdemokraterna verkat påfallande lågt.

Noterar att Holmlund just kommenterat befolkningssiffrorna på sin blogg. Vad jag anser skrev jag igår. Men det vore ändå på sin plats med lite mer öppna ögon från socialdemokratiskt håll. För andra året i rad blir siffrorna sämre än förväntat. Vi skulle helst ha en ökning på 1000 personer per år i Umeå – nu blir det hälften.
Det krävs politisk omprövning på flera viktiga områden i Umeå!