Först fria sprutor, sen fritt knark.

Här i Umeå (och på bloggen) har vi debatterat förslaget om fria sprutor till narkomaner. I Danmark är man nu redo för nästa naturliga steg när man ändå öppnat dörren för en knark-liberalisering. Där finns det en majoritet för att börja dela ut gratis heroin till narkomanerna (!!).

Citat från TT:
‘Gratis heroin till danska narkomaner. En majoritet av de danska riksdagspartierna vill på försök ge gratis, läkarordinerat heroin till utsatta och grovt kriminella missbrukare, för att hålla dem borta från misär, prostitution och brott på gatan. Tunga narkomaner ska i framtiden kunna besöka ett sjukhus två, tre gånger i veckan för att under ordnade former inta sin drog’

Och det är ju precis det här som är risken med att öppna dörren för drogliberalismen. Först börjar man dela ut fria sprutor, sen måste de så klart få injicera i lokaler tillhandahållna av landsting (el.motsv), och sen – som en logisk följd – delar man också ut rent heroin åt narkomanerna. Vill vi verkligen ha en sådan utveckling i Sverige och Umeå? Nej. Narkomaner ska ha vård och hjälp att sluta knarka, inte hjälp att fortsätta sitt missbruk.