Nolia och båttur

Har nu varit två dagar i rad på Stora Nolia. Alltid lika kul, särskilt när vi slipper regn. Man träffar mycket folk, inte minst när vi stått i moderaternas monter på området. Och när man inte står i montern så är det intressant att gå runt på mässområdet, i alla hallar och se på allt som bjuds ut till försäljning. Överallt fullt med människor i olika åldrar. Noterar dock att våra politiska motståndare – socialdemokraterna, vänstern och miljöpartiet – alla struntat i Nolia i år. Varför vet jag inte..

Blev intervjuad av radio. En av frågorna var hur det kan komma sig att jag och Lennart Holmlund verkar komma så bra överens. Svaret är enkelt. Man måste kunna skilja på sak och person. Även om vi har olika politiska uppfattningar och skilda ideologier, så innebär det inte att man måste hata varandra och ständigt bråka för bråkandets egen skull. Vi har olika politiska syn, men kommer bra överens på den personliga planet. Svårare än så är det inte.

Imorgon står jag dels i vår monter, dels ska jag vara med i en paneldiskussion om båtturismens möjligheter.

Apropå båtar. Har just kommit tillbaka efter en båttur på Umeälven. En av mina kompisar (tillika moderat gruppledare i landstinget) Edward Riedl har nämligen just köpt båt, så vi har varit ute i ca 2 timmar nu. Trevligt, och vi hade tur med vädret. Det var riktigt varmt faktiskt.