Sol, underhållning och Bergman…

Nu kommer solen! Enligt väderprogonserna kommer den närmaste veckan vara den soligaste sedan i juni. Varmast ska det vara i Norrland. Det passar ju perfekt, med tanke på att Stora Nolia drar igång i Umeå nu till helgen och håller på 4-12/8. Jag kommer stå i moderaternas monter flera av dagarna – och det är alltid trevligare när det är sol!

Många brukar vara besvikna på Umeå som sommarstad. Det har länge saknats större evenemang under semestern. Men i år är det skillnad. Den här veckan händer det grejer. På torsdag är det showen Diggiloo på Nydala (med Lasse Holm, Lasse Berghagen, Linda Bengtzing mfl) och på fredag och lördag Citykalaset (med ex E-type, Velvet & Gert Fylking). Och förhoppningsvis blir det alltså bra väder och mycket folk.

Ingmar Bergman har varit på allas läppar sista dagarna. Min egen favorit bland filmerna gick i repris igår på tv: Det sjunde inseglet. När jag gjorde lumpen på I21 hade vi för övrigt vi en kille på logementet, ett yngre plutonbefäl (som jag tyvärr glömt namnet på), som kunde recitera dialogen mellan riddaren Antonius Block (Max von Sydow) och Döden utantill. Det var ett stående och uppskattat inslag vid olika fester.