Nerdrogade på krogen

Läser om de två kvinnor som inom kort tid har blivit drogade på krogen i Umeå. Det är ju rent ut sagt fördjävligt.

Bara tur att inget ännu ‘värre’ hände. Det är ju bara nån dag sen vi kunde läsa att antalet våldtäkter i Västerbotten hade ökat med 18 procent jämfört med förra året.

Vad är det för typer som roar sig med att försöka droga unga kvinnor? Och dessvärre är det ju uppenbarligen ganska lätt då många människor ute i vimlet lämnar sina glas obevakade (ja obevakade, det räcker ju med att man tittar bort för någon sekund för den delen).

Jag tycker att polisen i artikeln har förnuftiga råd. Det gäller att vara vaksam. Men då menar jag inte bara den enskilde som så klart bör hålla koll på sitt öl- eller drinkglas. Utan krogpersonal och vakter, liksom den stora majoritet av normalt funtade personer som går ut på krogar och discotek. Vänner måste se efter sina vänner. Håll koll på sånt som verkar skumt, och ropa till om man ser något. Det är inget som man kan vända ryggen till och hoppas att polisen ska kunna fixa. Tråkigt kan någon tycka, men vad är alternativet? Finns det personer eller gäng som är ute efter att droga ner och våldta kvinnor, så är det var och ens plikt att faktiskt vara vaksam.

Sånt här måste samhället reagera starkt på. Hoppas att polisen får tag på de skyldiga. Och att dessa typer i så fall får ett rejält straff.