Obetalada räkningar och klotter

Kommunerna slarvar med betalningarna, var nyheten i TV igår. Umeå 7:e värsta. Det är inte acceptabelt att kommunerna slarvar eller missar att betala sina räkningar. En kommun måste vara ett föredöme och betala alla sina räkningar i tid, stora som små. Vid en närmare koll så var det inte fullt så illa (14 obetalda idagsläget och inte 46 som angavs) – men hur som helst måste kommunen snarast kolla upp de 14 och se till att de åtgärdas. Räkningar ska betalas, så enkelt är det.

I en av våra lokaltidningar tas så klottret i kommunen upp igen. Saneringskostnaderna för klotter i Umeå har fördubblats under den senaste 10-årsperioden. Det är så himla onödigt. Pengarna skulle göra bättre nytta inom vården eller skolan.

Ligisterna fattar uppenbarligen inte konsekvenserna av vad de håller på med. Och de verkar inte vara rädda om livhanken heller. ‘Det senaste’ på klotterfronten är att de klipper sig igenom skyddsstängsel och tar sig in och klottrar på Umeå Energis ställverk, där de riskerar att få 145 000 volt genom kroppen. Mer eller mindre en säker död om de får en stöt. Hoppas att de växer upp och slutar klottra innan en allvarlig olycka inträffar.