Byråkrati i Umeå och nya tider med Youtube

Läser i dagens VK att Alfio Arcidiacono har problem med den kommunala byråkratin. Trots att han fått tillstånd för att sätta upp skyltar för att visa gästerna rätt till hans camping så har inget hänt från kommunens sida på 11 månader (!). Så här får det inte gå till. I min värld ska sånt kunna lösas på någon dag. Bedrövligt, var ordet.

I USA märks det att ett presidentval sakta är i antågande. På Youtube har den nya trenden med videoinspelningar och videohälsningar från privatpersoner fått riktigt stort genomslag. Inte minst videon ‘I´ve got a chrush om Obama’ med Obama Girl, som jag just var inne och tittade på. En hyllning till en av de demokratiska kandidaterna. Som sen har fått en uppföljare med Guiliani Girl på den republikanska sidan.

Redan spekuleras det från förståsigpåare om att det här kommer slå igenom i Sverige i valet 2010. Inte omöjligt. Vi har ju sett samma sak med bloggandet, som först fick genomslag i USA. Men hur skulle det se ut i Youtube-tappning? Reinfeldt girl vs Sahlin boy?? Ja, och lokalt vågar jag inte ens tänka tanken…

Den som lever får se.