Norgeskämt? Nej, svenskt fängelse.

Skrev för några dagar sen på bloggen om att det nu blivit ordning och reda på våra fängelser med vår nya regering. Slut på svängdörrarna, ni vet.

För nån minut sen var jag rädd för att tvingas erkänna att jag hade varit för snabbt ute. Läste nämligen ett riktigt jäkla skräckexempel på hur det inte får gå till i svensk kriminalvård.

I Ystad har anstalten flera gånger haft problem med olåsta dörrar . Både till cell-korridorerna och själva ytterdörren på anstalten. Och för att göra situationen fullständigt PINSAM så var det fångarna själva som tvingades larma och uppmärksamma vakterna om att de inte var inlåsta!!

Norgeskämt? Nej, svenskt fängelse.

Nu visade det sig att händelserna inträffade förra året, men det är ännu ett bevis för att svenska fängelser haft för slapp bevakning och dåliga rutiner. Rutinerna ska numera ha skärpts. Men som jag skrev tidigare – förhoppningsvis är svängdörrarna på våra fängelser när vi nu skriver år 2007 bara ett minne blott.

Norgeskämt? Nej, svenskt fängelse.

Skrev för några dagar sen på bloggen om att det nu blivit ordning och reda på våra fängelser med vår nya regering. Slut på svängdörrarna, ni vet.

För nån minut sen var jag rädd för att tvingas erkänna att jag hade varit för snabbt ute. Läste nämligen ett riktigt jäkla skräckexempel på hur det inte får gå till i svensk kriminalvård.

I Ystad har anstalten flera gånger haft problem med olåsta dörrar . Både till cell-korridorerna och själva ytterdörren på anstalten. Och för att göra situationen fullständigt PINSAM så var det fångarna själva som tvingades larma och uppmärksamma vakterna om att de inte var inlåsta!!

Norgeskämt? Nej, svenskt fängelse.

Nu visade det sig att händelserna inträffade förra året, men det är ännu ett bevis för att svenska fängelser haft för slapp bevakning och dåliga rutiner. Rutinerna ska numera ha skärpts. Men som jag skrev tidigare – förhoppningsvis är svängdörrarna på våra fängelser när vi nu skriver år 2007 bara ett minne blott.