(s) dribblar med siffrorna

Förmiddagen har ägnats åt att läsa en av Alf Henriksons välskrivna böcker ‘Antikens historier’. Henriksson är alltid lika underhållande. Och när jag strax stänger ner datorn blir det en tur ut i skogen med Winston, som vanligt.

Lite politik först. Insändarsidorna har under sommaren fyllts med olika angrepp på Alliansregeringen och vår politik. Men socialdemokraterna framför felaktiga uppgifter gång efter gång.

Lennart Holmlund likaså. Senast på sin blogg den 24 juli hävdar han att regeringens skattesänkningar skulle ge de 10 % som är rikast hälften av de totala skattesänkningarna. Inget kan vara mer fel. I den källa som Lennart använder (Riksdagens utredningstjänst Dnr 2007:818) är bara några utvalda delar från vårpropositionen underlag för analysen.

Något som till exempel inte är medräknat är hela jobbskatteavdraget på motsvarande 40 miljarder. Varav 30 MILJARDER går till dem med låga eller normala inkomster. I avdraget för de som arbetar går ju faktiskt tre fjärdedelar till dem med låga och medelstora inkomster.

Men det har sossarna ‘glömt’ i sin uträkning.

Faktum är att vi nu har en regering som gör det mer lönsamt att arbeta, och som sätter arbete åt alla som högsta prioritet. Vi infriar våra vallöften.