Imponerande bedrift

Läser i VK och VF om de tre studenter från Umeå som lyckats med bedriften att segla runt jorden. Utan att haft tidigare erfarenhet av segling! Den imponerande resan började i Obbolas segelbåtshamn i september 2005 och igår kom de tillbaka efter nästan två år..och 36 000 sjömil. Tala om några som lyckats leda i bevis att ‘Allt är möjligt’. De ska enligt uppgift skriva en bok om äventyret – det blir intressant läsning.

Noterar avslutninsgvis att VF:s ledarskribent vill förbjuda människor att tala i mobiltelefon samtidigt som man kör bil. Han avfärdar även den diskussion som pågår om att endast tillåta handsfree – eftersom koncentrationen kan försvinna ‘beroende på vilken typ av samtal det handlar om.’ Oj då. Men i så fall måste staten även förbjuda samtal i bilen med medpassagerare. För de måste ju störa på samma sätt i så fall.

Nej, någon rim och reson måste det ändå vara. Om nu någon förändring ska göras jämfört med idag så är spåret med att endast tillåta handsfree vettigare.