Möte med älg och lite blandat

Idag har solen tittat fram igen. Skönt. Trots lite dåligt väder på sistone så leder faktiskt Umeå sol-ligan i Sverige. Umeå har alltså haft mest sol i hela landet denna sommar. Glöm Visby, Båstad och Stockholm. Det kanske borde marknadsföras lite mer – vill man ha sol på semestern så är det Umeå man ska besöka!

På min och Winstons vanliga skogsrunda blev det lite mer spännande än vanligt idag. När vi kom gående och svängde av vid en korsning stod vi plötsligt öga mot öga med en älg. 10 meter längre fram på vägen. Den stod i lugn och ro och tittade mot oss. Nån som inte var helt lugn var emellertid Winston – efter några sekunder började han morra ilsket. Älgen vände sakta och sprang iväg in bland träden. Varpå Winston blev riktigt vild och skällde som besatt. Men älgen var då borta.

Det är faktiskt inte första gången vi stöter på älg där – för några år sen var det tre stycken älgar som vi såg vid fyra olika tillfällen. Alltid i samma område i I 20-skogen. Alltid lika lugna. Imponerande djur.

Avslutningsvis lite politik. Läser i VK att landstinget har problem med ekonomin…. igen. Suck. Det sätt på vilket Västerbottens läns landsting drivs är negativt för både personal och vårdtagare i länet. Inte minst är det negativt för Umeåregionens attraktivitet. Vänsterpolitiken kör huvudet i väggen år efter år. Ständiga underskott och nedskärningar, skatten höjs gång på gång, människor får inte vård i tid, operationer ställs in. I valet 2010 får vi förhoppningsvis maktskifte både i landstinget och i Umeå. Det skulle om något kunna bli ett lyft för vår länsdel.