Spännande resa tillbaka i tiden

Har varit i Övik måndag-tisdag.

Uppdrag: Gå igenom vinden i föräldrahemmet för att sortera ut sådant som skulle kastas respektive sparas av mina gamla grejer.

Det blev en riktigt spännande resa tillbaka i tiden. När jag väl hade fått ner alla flyttlådor med mitt namn på (alla noggrant märkta med innehåll – och ibland årtal) från vinden, så var det dags att börja gallringen. För att ge en snabb bakgrund till läget så kan jag väl nämna att det mesta från det att jag gick i årskurs ett på lågstadiet och framåt hade sparats. Alla leksaker, skolböcker, prov, uppsatser, hockeyklubbor, tidningar, vykort, brev, ritböcker, låda efter låda med rollspelsregler……..

När man väl sätter sig och bläddrar i allt gammalt blir man snabbt nostalgisk. Man tänker på lyckliga uppväxtår i Sollefteå och Övik. Det här kan jag väl inte kasta? tänker man plöstligt om sånt som man innerst inne vet att man aldrig kommer att titta i igen. Hur som helst så var det riktigt kul att förflytta sig tillbaka i tiden och ögna igenom några exemplar av gamla Kalle Anka tidningar från 1978. Eller för den delen de uppsatser man skrev på högstadiet och gymnasiet.

En del vatten har runnit under broarna sedan dess…..

Summering. I kasta-högen hamnade bl.a. mina byggsatser (typ regalskeppet Wasa, slagskeppen Bismarck, Tirpitz och USS Missouri), hockeyklubbor, scout-uniform, pärmarna med rollspelsäventyr (AD&D, för den insatte) och leksaker, spel och kläder i mängder. För säkerhets skull ska jag väl också nämna att allt hamnade på olika återvinningsstationer.

I spara-högen hamnde bl.a. skolmaterial med prov och dylikt, de gamla serietidningarna (Fantomen, Kalle Anka mm), mina barndomsböcker, samlingen med tenn- och plastsoldater samt ett antal strategispel.

När jag slutligen hade packat bilen och var redo att åka hade jag ändå 10 fulla flyttkartonger med mig upp till Umeå.

Så den andra utgallringen kommer därför att inledas i veckan! Och då ska jag försöka vara lite mindre nostalgisk……