Sluta dalta med mördare

Ibland blir man less.

Uppenbarligen har rättspraxis smygförändrats nu under våren 2007 så att mördare inte längre döms till livstid. Om du ‘bara’ mördat EN person, eller inte mördat tillräckligt extremt (!), så kommer man undan med 10 års fängelse. Och sen kan mördaren dessutom komma ut efter 2/3 av strafftiden vid gott uppförande. Men till livstid kan man alltså bara dömas vid värre brott än ett ‘vanligt’ mord.

Öhh….HALLÅ!!!

Fullständigt oacceptabelt. Om en person mördar en annan människa ska han/hon självklart kunna dömas till livstids fängelse – allt annat vore ju skandal. Jag förutsätter att regeringen med moderata justitieministern Beatrice Ask i spetsen tar tag i det här. Vi lovade i valrörelsen hårdare straff för allvarliga brott – då duger det inte att domstolarna börjar döma till LÄGRE straff för mördare plötsligt.

Och livstidsstraffet idag är ju inte ens livstid. De som har dömts till livstid kom tidigare ut efter 9-10 år men nu har det ökat några år, enligt uppgifter i media. Fjanteri. Livstid borde vara livstid, med viss möjlighet till benådning möjligen. Sluta dalta med mördare! Dom ska sitta bakom lås och bom.