Välkommen till stan, Lidl

Enligt uppgift i VK idag kommer lågpriskedjan Lidl öppna en ny livsmedelsbutik på Ålidhem i Umeå. Det blir i så fall den nordligaste etableringen hittills för Lidl.

Det är utmärkt! Lidl har ett längre tag varit intresserad av att komma in på Umeå-marknaden. Så det är minsann på tiden. Vi behöver mer konkurrens inom handeln och inte minst inom livsmedelshandeln. Lustigt sammanträffande att media samtidigt rapporterar om att maten i Västerbotten är bland de dyraste i landet, enligt PRO:s stora årliga prisundersökning.

Att Lidl är på gång i Umeå är bara positivt. Det innebär ökad konkurrens mellan handlarna och förhoppningsvis lägre priser för konsumenterna. Nu får vi bara hoppas att den kommunala planeringsprocessen inte ställer till med några förseningar i onödan för nyetableringen.