Ett Grattis, några tankar samt Sibelius i högtalarna

Idag fyller kronprinsessan Victoria 30 år. Ett stort Grattis! Hon kommer att bli en bra statschef den dagen det blir aktuellt. Självklart ska vi bevara vår monarki. Finns väl inget som har så bred folklig förankring som kungahuset. De är goda reklampelare för vårt land. Kungahuset symboliserar också vår historia och traditioner ska man vårda. Tur att antalet republikaner i landet är försvinnande få.

Ser att den efterlyste brottslingen Posener nu kan andas ut. Brotten har blivit preskriberade så han kan snart återvända till Sverige utan att riskera åka dit. Visar ju bara behovet av att ändra lagar och regler. Preskribtionstiden borde förlängas avsevärt.

Lars Ohly (v) deklarerade i Almedalen att han vill höja skatten, samt att han inte vill ha någon gemensam valplattform med socialdemokrater och miljöpartiet inför valet 2010. Dessutom anklagade han (s) för att ha gått åt höger. Splittringen på vänsterkanten fortsätter. Inget nytt, med andra ord.

Avslutningsvis önskar jag er alla en härlig fortsättning på helgen. Vi verkar ju t.o.m. få lite sol. Förmiddagen har jag ägnat åt lite motionsaktiviteter (jaja, inget mer än vanligt. Läs: promenader). Har också letat upp mina gamla klassiska skivor med bl.a. Bach och Vivaldi.

Fast just nu dånar Jean Sibelius ‘Finlandia’ ur högtalarna.

Mäktigt!