Förnyelse, var god dröj

Mona Sahlin hade chansen i går i Almedalen men tog den inte.

Den stora nyheten var att socialdemokraterna nu ska lyssna på ungdomarna. Därför tillsätter man en ungdomspanel på 30 utvalda ungdomar, varav några SSU:are. Wow, det var ju revolutionerande. Man kan inom parentes fråga sig varför inte Mona & Co lyssnat på ungdomarna tidigare. (S) har ju suttit vid makten de sista 12 åren….

Inga besked om arbetslösheten, sjukskrivningarna, förtidspensioneringarna, hur vi ska få fler nya jobb – är något av detta egentligen ett problem för Mona och hennes socialdemokrater? Är det ens viktigt? (OK, en liten reträtt gjorde hon när hon slog fast att arbetslösheten var den viktigaste frågan för (s). Så hon har ändrat uppfattning sedan sitt uttalande i tidningen Kupé. Alltid något.)

Men för dom som hade hoppats på någon form av förnyelse av den socialdemokratiska politiken eller någon form av angivelse av fortsatt färdriktning för (s) så var talet en besvikelse.

Att Sahlin inte gillar Reinfeldt och den nya regeringen visste vi ju faktiskt innan.

Förnyelse, var god dröj….