Upp till bevis, Mona!

Ikväll kommer Mona Sahlin hålla sitt tal i Almedalen. Det blir en himla intressant tillställning. I alla fall för oss som är intresserade av politik och samhällsfrågor.

Sedan Sahlin blev ny partiledare har hon pratat mycket om förnyelse, men utan att bli särskilt konkret. Inte minst har hon pratat om att minska klyftorna i samhället. Men hur ska det gå till enligt (s)?

Alliansen vann valet förra hösten på jobbfrågan. Vår linje i frågan om att minska utanförskapet och återupprätta arbetslinjen stod mot socialdemokraternas fokus på höga bidrag och arbetsmarknadspolitiska åtgärder. Fler människor i arbete är den enskilt viktigaste åtgärden för att minska klyftorna i samhället. Här går det numera åt rätt håll månad efter månad. De nya jobben blir fler, arbetslösheten minskar och ohälsotalet sjunker.

Därför blir det oerhört spännande att höra Sahlins budskap ikväll. Hon har ju nyligen sagt att jobb och arbetslöhet inte är bland de tre viktigaste frågorna i svensk politik. Tycker hon fortfarande det? Och vill hon fortfarande göra det mer lönsamt att INTE arbeta? Det ville hon så sent som i våras. Vill hon avskaffa det jobb-avdrag som gett alla arbetande svenskar mer pengar i plånboken?

Ikväll får vi… kanske.. besked. Upp till bevis, Mona! Vad vill socialdemokraterna egentligen?