På gång framöver

Förmiddagen har ägnats åt lite allmänt partiarbete. Har i egenskap av förbundsordförande för Moderaterna i Västerbotten skickat ut en massa information till länets moderata gruppledare och föreningsordföranden. Även om det snart är semestertider så är det mycket på gång för länsförbundet den närmaste tiden. Deltagande på Åsele marknad, Noliamässan i Umeå m.m. I september står vi också värd för en gemensam utbildningshelg för de fyra moderata Norrlandsförbunden – vi ska hålla till i Lycksele och räknar med stor uppslutning från m-förtroendevalda på olika nivåer i partiet.

I slutet av augusti ska vi moderater i Umeå ha ‘höstupptakt’, vi ska bl.a. ut och åka med räkbåten M/S Sandskär. Vi gjorde det förra året och det blev så uppskattat att vi gör en repris nu efter sommaren. Det blir en form av uppstart inför höstens politiska arbete. Samtidigt är det ett lysande exempel på hur stämningen i partiet har förändrats lokalt. För 5-6 år sen hade en sån aktivitet inte gått att genomföra, eftersom det var så mycket inre stridigheter och tjafs. Nu drar alla åt samma håll och jobbar för att förverkliga så mycket som möjligt av den moderata politiken. Det är rätt fokus. Och det är trevligt!

Avslutningsvis så noterade jag att LO nyligen publicerade en rapport som visade att löneklyftorna i Sverige successivt har ökat genom åren. Skillnaderna mellan vad LO kallar makteliten och löntagarna har aldrig varit större sedan de började mäta år 1950.
Jag tycker det är bra att LO så tydligt beskriver arvet efter sossarnas tid vid makten.

Nu har vi fått en regering som minskar utanförskapet och satsar på att fler människor ska få jobb. Det är det absolut bästa sättet att minska klyftorna i samhället. Och det fungerar. Arbetslösheten blir mindre och de nya jobben allt fler. Samtidigt har det blivit mer lönsamt att arbeta, genom jobbavdraget. Människor går från bidragsförsörjning till eget arbete. Vi är på rätt väg, med andra ord.