Tillbaka i Umeå

Midsommar firades i Örnsköldsvik. Soligt hela tiden – sill, potatis, grillning och allt annat som hör till. Ja, trivsamt helt enkelt.

Nu är vi tillbaka. Har hunnit med en cykeltur utmed älven, och man kan lugnt påstå att Umeå visade sig från sin bästa sida. Glada människor, glittrande solsken, småbåtar som åker upp och nedför umeälven…… Vi bor i en härlig stad!

Har även varit förbi Stadshuset och justerat lite protokoll. Har i samma veva passat på att kasta en massa inbjudningar som väller in. Vissa inbjudningar är riktigt intressanta, men tiden räcker inte till. Ibland funderar jag över de möteskulturer som vuxit fram inom politiken. Är det verkligen rimligt med alla dessa sammanträden som fyller kalendern vecka efter vecka?

Det var som i torsdags när vi skulle hitta några nya datum i höst för möte med samrådsorganet LAKO, där både jag och Holmlund sitter. Trots att vi tittade så långt fram som i december är det nästan omöjligt att hitta en ledig tid – i stort sett VARJE DAG under hela hösten är uppbokad, med undantag för någon helg och ett antal kvällar förstås. Men dagtid är alltså det mesta intecknat. Samtidigt skriker man från det ena och det andra hållet om att vi måste ha längre och fler (!) möten. Ja, Holmlund och jag skämtade om att det var hög tid att köpa 2008-års almanacka så att vi fick börja inteckna även nästa år, med de träffar som vi idagsläget måste tacka nej till.

Samtidigt är det frustrerande. ‘Var god återkom 2008’ är liksom inget svar som funkar när någon ringer….