Strömpilen, Bölesholmarna & midsommar!

Steg för steg går saker och ting åt rätt håll, även om det inte alltid får så mycket uppmärksamhet.

Strömpilen
Såg att Byggnadsnämnden nu gett klartecken för planarbetet på Strömpilen med rejält utökade handelsytor. Ett förnuftigt beslut – vi ska självklart välkomna dem som vill satsa på mer handel i Umeå. Sen är det en självklarhet att ordna så att trafiken kan flyta så smidigt som möjligt.

Ny gång- och cykelbro
Läser i dagens tidningar att en gång- och cykelbro mellan Bölesholmarna och Lundåkern kan bli verklighet. Också det glädjande. Från Alliansen har vi ju haft det i vårt gemensamma budgetförslag två år i rad. Tekniska nämndens ordförande Christer Paulsson (s) säger i tidningen ‘En sådan bro skulle bli en höjdare’. Jaha? Synd att han och socialdemokraterna röstade nej till bron så sent som för fyra dagar sedan. Men det är väl OK – vi får igenom våra idéer med något års fördröjning som vanligt.

Avslutningsvis vill jag passa på att önska er alla en GLAD MIDSOMMAR. Nu blir det tid för återhämtning bland släkt och vänner, att njuta av god mat och ja bara ta det allmänt lugnt. Sånt behövs också i det stressade tempo vi lever i.