Doktorspromotion idag

Idag hade jag förmånen att representera Umeå kommun vid doktorspromotionen vid Umeå Universitet. Över 110 personer fick under högtidliga former ta emot lagerkrans/doktorshatt, ring och diplom. Ceremonierna avlöses med jämna mellanrum av vacker musik och sång. Trevlig tillställning!

Kul att också känna igen namn från förr. Bland de nyblivna doktorerna såg jag en tidigare öviksbo och flera personer från min egen studietid vid universitetet. Som kronan på verket var en av ‘promotorerna’ en av mina gamla förläsare – dekanus Björn Åstrand. Jag hade Björn som föreläsare när jag pluggade historia vid universitetet för en sisådär 12-13 år sedan. Jag kommer ihåg honom som min bästa lärare från studietiden.

Vi har all anledning att vara stolta över de framstående forskare och forskarstuderande som är verksamma vid Umeå Universitet. De sätter verkligen Umeå på kartan.

Doktorspromotion idag

Idag hade jag förmånen att representera Umeå kommun vid doktorspromotionen vid Umeå Universitet. Över 110 personer fick under högtidliga former ta emot lagerkrans/doktorshatt, ring och diplom. Ceremonierna avlöses med jämna mellanrum av vacker musik och sång. Trevlig tillställning!

Kul att också känna igen namn från förr. Bland de nyblivna doktorerna såg jag en tidigare öviksbo och flera personer från min egen studietid vid universitetet. Som kronan på verket var en av ‘promotorerna’ en av mina gamla förläsare – dekanus Björn Åstrand. Jag hade Björn som föreläsare när jag pluggade historia vid universitetet för en sisådär 12-13 år sedan. Jag kommer ihåg honom som min bästa lärare från studietiden.

Vi har all anledning att vara stolta över de framstående forskare och forskarstuderande som är verksamma vid Umeå Universitet. De sätter verkligen Umeå på kartan.