Nu kommer jobben

Nu kommer jobben på bred front. Samtidigt minskar ohälsan bland befolkningen.

Pressmeddelandena duggar tätt om hur stark den svenska arbetsmarknaden är för tillfället. Lite siffer-statistik för den som orkar läsa. Inte sedan 2001 har det funnits så många lediga jobb i privat sektor som det gjorde under första kvartalet 2007. SCB låter meddela att antalet anställda ökade med 3,0 procent till 3 988 600 under första kvartalet i år jämfört med samma kvartal i fjol. Och enligt arbetsundersökningen – också den från SCB – visar den största sysselsättningsökningen sedan 1987. Under första kvartalet 2007 ökade antalet sysselsatta ungdomar i åldern 16-24 år med 44 000 jämfört med första kvartalet 2006. Det var den största sysselsättningsökningen för ungdomar sedan 1987.

Ohälsan är ett av Sveriges största problem och det är mycket bra att ohälsotalet nu sjunker. Antalet sjukpenningdagar minskade med 19 000 stycken under april månad -det är en minskning med ungefär 10 procent jämfört med samma månad förra året.

Människor får jobb och blir friskare. Och det har blivit mer lönsamt att arbeta. Sverige är på rätt väg!