Låt dom köpa sig en titel – alla vet ju att Umeå är den riktiga!

Konkurrens mellan länder, regioner och städer är av godo. Därför är det bara att välkomna om en stad höjer ribban, tänker till och ger järnet. Det stimulerar andra att prestera bättre.

Men nu läser jag på nätet att Sundsvall har gått så långt som att patentskydda beteckningen ‘Norrlands huvudstad’. Öhhh… kul skämt faktiskt! Om det inte vore för att de uppenbarligen menar allvar och har gjort just detta – patentskyddat begreppet.

I Umeå har vi ju genom årens lopp kallat oss för just detta. Inte minst beroende på sådana faktorer som att vi är överlägset största stad i Norrland, har den högsta tillväxtfaktorn, största industristad, universitetssjukhus, riktigt universitet etc etc etc.

Sundsvall får gärna kalla sig för vad som helst. Men något som uppebarligen faller platt till marken vid en närmare titt blir hyfsat löjligt…..om det inte vore just för att de använt skattebetalarnas pengar till att köpa ensamrätt på begreppet.

Är det inte bättre ett konkurrera på lika villkor, och med glimten i ögat? Istället för att köpa sig en titel? Jaja, låt dom köpa sig titeln då. Alla vet ju ändå att Umeå är Norrlands riktiga huvudstad.