Nedskräpning, valborg och hemmastädning

Har varit några dagar sen jag bloggade sist. Har dock ingen bra ursäkt.

Noterar att den debatt som vi haft i Umeå om nedskräpning sista veckorna även pågår i huvudstaden. Där har min partikollega Mikael Söderlund föreslagit att staden ska kunna bötfälla den eller dom som skräpar ner. Kanske inte är en så dum idé. I en sifo-undersökning angav en ganska stor andel – var tredje om jag kommer ihåg rätt – att de skräpade ner av ren lathet. Som ett komplement till fler papperskorgar, mer aktiv kamp mot klotter och glaskrossning från kommunens sida, så är kanske böter till dem som skräpar ner i Umeå också en väg att gå. Alla måste ta sitt ansvar om vi ska få en ren stad. Och om vissa fortsätter att skräpa ner får de finna sig i att böfällas för det också.

Idag är det Valborgsmässoafton och det innebär så klart majbrasa, lyssna till vårsånger och tal. Återstår väl och se om någon brasa har klarat sig och inte har tänts på i förtid….

Iövrigt har jag ägnat halva dagen åt städning samtidigt som jag lyssnat på gamla skivor med Noice, Ebba Grön och Lustans Lakejer. Med lite nostalgilåtar går städningen enklare och snabbare.

Imorgon är det 1:a maj. Återkommer om detta.