Att höja eller sänka skatten för alla som arbetar – där har vi en rejäl skiljelinje

Idag har det varit 1:a maj och i Umeå har det demonstrerats på vänsterkanten.

Ett huvudinslag runt om i landet, även i Umeå om jag förstått rätt, var att (s) lovade höja ersättningen i a-kassan om man vinner valet 2010. Samtidigt går vänsterpartiet ut och förklarar att man vill ta bort det införda jobb-avdraget. Skatten ska alltså höjas för alla dem som arbetar, om vänstern kommer i regeringsställning.

Det här blir en intressant diskussion under kommande år. Skiljelinjen inom politiken blir väldigt tydlig. Medan vi i Alliansen vill göra det mer lönsamt att arbeta (genom att steg för steg sänka skatten för alla som arbetar) vill (s) och (v) göra precis tvärtom. Det ska löna sig sämre att arbeta – därför vill dom höja skatten för alla som arbetar. Och det ska löna sig bättre än idag att inte arbeta – därför vill man höja ersättningsnivån i a-kassan.

Jaja, eftersom socialdemokraterna redan släppt den svenska arbetlinjen ska man väl inte förvånas.

Nu fortsätter vi i Alliansen vårt arbete med att skapa förutsättningar för nya jobb. Och nu kommer också jobben på bred front. På samma sätt ska vi under kommande år fortsätta skatten för alla som arbetar. Det vann vi valet på 2006, och jag är övertygad om att vi kommer att vinna valet 2010 på samma frågor.