Dagens politiska samtalsämne

Idag har vi varit på företagsbesök med kommunstyrelsens näringslivs- och planeringsutskott. Först besökte vi Norrmejerier och sedan Umpac AB. Båda besöken var intressanta – det är klart givande att komma ut och lyssna till lokala företag och deras företrädare. Synpunkterna är viktiga för oss som politiker i vårt fortsatta arbete att skapa goda förutsättningar för tillväxt och företagande i kommunen.

Annars har dagens samtalsämne varit….jo, Lars Leijonborg så klart. På förmiddagen handlade korridorsnacket mest om att fp i Stockholm hade tagit sin hand ifrån honom. Och på eftermiddagen kom beskedet att han avgår i höst. Och då har snacket mest kretsat kring eventuella efterträdare. Jag har ingen större inblick i fp:s inre liv. Om jag förstått saken rätt är det två huvudkandidater som det står mellan – den batongliberale Jan Björklund eller den socialliberala Cecilia Malmsten. Den närmaste tiden torde väl utvisa vem som har mest stöd.

Intressant är det hur som helst eftersom partiledarvalet i så fall avgör åt vilket håll folkpartiet går politiskt i framtiden.