Lugn helg och GULD till Modo

Helgen har varit lugn. Lugn – på så vis att jag för ovanlighetens skull inte haft ett enda politiskt möte. Istället har jag hunnit vara ute både lördag och söndag i skogen och vandrat tillsammans med sambo och vovve. Idag var det riktigt härligt så vi passade på att grilla lite korv i solskenet. Tystnaden bröts endast några gånger av Winstons upphetsade skall när han fick syn på ekorrar som sprang fram och tillbaka i vår närhet. Han tycker sånt är något av det mest spännande som kan hända.

Jag är ju inte känd som den största idrottsfanatikern men glädjen var stor igår kväll när MODO vann SM-guldet i hockey. Är man från Örnsköldsvik så är man. Satt klistrad vid TV:n och följde matchen. Sms och telefonsamtal från gamla Övikskompisar haglade när väl segern var vunnen. Det är lustigt, men det är nåt särskilt med Övik även om man flyttade därifrån för nästan 15 år sen. När man var yngre ville man bara flytta därifrån, nu tänker man tillbaka på tiden med värme och nostalgi. Så ock mina gamla gymnasiekompisar uppenbarligen. Och för dem som bor kvar så var det riktig fest igår. Och festligheterna och firandet fortsätter idag om jag förstått det hela rätt. Härligt!

Övik är en stad som fått tillbaka framtidstron på senare år och jag hoppas verkligen att Umeå och Övik kan knytas ihop tydligare i framtiden. Det skulle bli en bra kombination.