Statsministern besöker Umeå

Idag kommer statsminister Fredrik Reinfeldt på besök till Umeå. Som ett led i moderaternas vårkampanj besöker han bl.a. äldre- och handikappomsorgen vid Bruksbacken i Sävar och sedan också Röbäcks skola. Jag hoppas att det blir givande besök – såväl för statsministern, personalen, brukarna som eleverna. Förra gången Reinfeldt besökte Umeå var för ganska precis ett år sedan – då var han ännu inte statsminister. Sedan dess har moderaternas gjort bästa valet sedan år 1928 och vi fick också det efterlängtade regeringsskiftet.

Själv kommer jag först att tillbringa måndagen i sammanträde med länsstyrelsen, innan det senare blir dags för en träff med statsministern. Resten av veckan är också fulltecknad, såväl dag som kväll. På tisdagkväll besöker jag Lycksele-moderaterna och talar på deras årsmöte. Onsdagkväll har vi dragit ihop länets alla moderata gruppledare och kommunalråd till träff i Umeå för att diskutera partiets hållning när det gäller bl.a. regionfrågan och bildandet av ett eventuellt KSO (kommunalt samverksansorgan).

Avslutningsvis noterar jag en stor valframgång för mina partifränder i Finland i och med gårdagens val. Samlingspartiet är nu större än socialdemokraterna. Utmärkt. Nu blir det förhoppningsvis en helborgerlig regering i vårt östra grannland.