Vårkampanj i snöoväder

Helgen har bestått av lite blandade aktiviteter. Har så klart följt socialdemokraternas kongress och valet av Mona Sahlin som ny partiledare via medias rapporteringar. Blir intressant att se var (s) går under hennes ledning. Några ledtråder till det fick vi väl egentligen inte i hennes installationstal. Fortsättning följer.

Vi moderater har nu inlett årets vårkampanj ‘Hur ser ditt Sverige ut’ som pågår runt om i hela landet. Dessvärre fick vi inte sol och värme utan snöfall som följde oss denna helg. Mindre kul, men sånt är livet. Jag, riksdagsledamot Ulla Löfgren och ordföranden för partiföreningen i centrala Umeå, Katja Isacsson, pratade med förbipasserande umebor och delade ut talonger, där alla kan skriva vad de tycker om den politik som regeringen bedriver när det gäller jobben, skolan och brottsligheten. Synpunkterna var många – både positiva och negativa. I veckan fortsätter kampanjen lokalt med fler aktiviteter på samma tema.

Resten av söndagkvällen kommer jag ägna åt att läsa igenom handlingarna till länsstyrelsens styrelse. Vi har sammanträde imorgon.

Apropå länsstyrelsen. Jag noterar att landshövdingen på ett tydligt sätt i radion markerat sin och länsstyrelsens ståndpunkt när det gäller den heta frågan om kommunens detaljplan för Öbacka Strand: ‘- Botniabanan är ett riksintresse. Om Banverket tycker att lösningen för Öbacka strands bostadsområde okej så är det okej för länsstyrelsen, säger Västerbottens läns landshövding, Lorentz Andersson.’ (SP P4)

Ett mycket välkommet klargörande från hövdingen.