Hårdare straff för djuplågeri

Genom åren har jag engagerat mig mycket i frågor om brottsbekämpning, straffpåföljder och annat. Men ett område har jag uppenbarligen missat – tills nu. I Sverige kan man uppenbarligen plåga och tortera husdjur utan att straffas för det.

Läser om en svensk man i 50-årsåldern som misshandlat sin hund, en blandras, med en machete (!) i 20 minuter. Hunden fick både sticksår och huggsår, bl.a. högg ägaren sin hund i huvudet. Under det att grannarna hörde mannen upprepade gånger skrika ‘Nu ska du få din jävel’.

Och vad kommer det svenska domstolsväsendet i sin vishet fram till? Villkorlig dom och 3000 kr i böter!!!! Självklart borde mannen dömas till fängelse, något annat är ju otänkbart. Och är det lagstiftningen som lägger hinder i vägen för ett fängelsestraff så måste lagen ändras. Ett sådant fruktansvärt beteende kan – och ska – inte accepteras.

En sak är glasklar – det behövs hårdare straff för djurplågeri i Sverige. Eller en ny lagstiftning på området.