Enighet om fast förbindelse och lite annat smått & gott

477 plus för Umeå
Idag kom SCB:s siffror över befolkningsutvecklingen förra året. Inga direkta nyheter. Umeå ökar men långsammare än tidigare år. Det är för tidigt att dra några långtgående slutsatser om trendbrott och liknande. Däremot måste det bli en väckarklocka för dem som vill lägga armarna i kors och tror att Umeås tillväxt går på räls. Vi måste ständigt vara på bettet.

Förbindelserna mellan Umeå-Vasa
Styrelsemötet igår med Internationella Blå Vägen gick bra. Vi var i Vasa och besöktes av Kvarkenrådets direktör och diskuterade brofrågan. Vår styrelse – bestående av representanter för Ryssland, Finland, Sverige och Norge – uttalade efter förslag från mig sitt stöd för en fast förbindelse över Kvarken. Alla inser vikten av långsiktigt fungerande kommunikationer mellan våra länder.

Grattis till Maria och silvermedaljen
Jag kan bara inrätta mig i ledet av gratulanter till Umeås slalomstjärna Maria Pietilä Holmner. Fantastiskt resultat! Nu håller vi tummarna inför fredagens lopp.

Parkeringshus under nya badhuset?
Tja, varför inte om det är praktiskt och ekonomiskt genomförbart. Jag förstår mig inte på kritiken mot att gräva ner p-platser under jord. P-hus är ju inte särskilt estetiskt tilltalande. Bättre att lägga dem under jord och använda marken ovan jord till annat. Exempelvis ett nytt badhus. Hur som helst behövs det mer p-platser i centrum.

Byggande på Ön…
…fick jag nyligen en fråga om. Vad jag och mitt parti tycker om det ska jag skriva om i en kommande blogg.

Såja, hinner inte skriva mer just nu. Skall på en träff med universitetsledningen och oss i kommunledningen (2-part) och diskutera frågor som är av gemensamt intresse.