Anders Ågren

Kraftsamling i Umeå

 

Den gångna helgen samlades företrädare för de fyra Norrlandsdistrikten i Moderata Ungdomsförbundet – Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland – i Umeå för att genomföra sina respektive stämmor.

Över 100 MUF:are var på plats som ombud. Det var sedvanliga debatter kring motioner, och såväl de liberala som konservativa grupperingarna inom MUF gjorde sitt bästa för att övertyga. Som seden bjuder så var det en intensiv debatt kring monarkins vara eller icke vara. För egen del är jag ju rojalist, så jag är glad över att monarkivännerna fick överhanden.

Stämman gästades av MUF:s förbundsordförande Benjamin Dousa, och ingen tvekan råder över den positiva stämning som råder inom ungdomsförbundet. Jag och min fru Åsa var särskilt inbjudna till stämmobanketten och här är vi på bild tillsammans med Benjamin.

Den goda stämningen blev ännu bättre på måndagen, då Skop kom med sin nya mätning: Moderaterna ökar till 25 procent

och är ganska nära S, som halkat ner till 26,9 procent. Ingenting är omöjligt. Vi kämpar dag efter dag, vecka efter vecka. På valdagen den 9 september avgörs det hela.