Vi lägger oss inte i andra partiers interna nomineringsprocesser

Jag får ganska många frågor om vad som pågår inom Socialdemokraterna i Umeå inför öppen ridå just nu. Detta efter uppgifterna i lokalmedia om turbulens, splittring och kupper etc.

Men det är självfallet en fråga för socialdemokraterna själva.

Att det är turbulent är uppenbart, men det skulle inte falla mig in att offentligt börja recensera olika kandidater eller grupperingar under pågående processer. Däremot får ju olika beslut olika konsekvenser. Precis som det ska vara. Och det är ju naturligtvis sådant som kan diskuteras och funderas kring. Men det är i nästa steg när väl partierna själva har fastställt valsedlar.

Det finns en oskriven lag, en gyllene regel, en hederskodex mellan de politiska partierna om att inte lägga sig i andra partiers nomineringar. Man kan ha synpunkter på vad som händer i andra partier och man kan ha uppfattningar om andra partiers representanter. Om den ena eller den andra falangen.

MEN. Man lägger sig självfallet aldrig i andra partiers nomineringsprocesser eller för den delen fastställda nomineringar till offentliga förtroendeuppdrag. Det är en intern fråga för respektive parti. Det är den devis vi följer, oavsett vilket parti det råkar gälla.

Förövrigt så fortsätter det att gå bra för oss moderater. I dagens SIFO fortsätter Moderaterna den starka uppryckning som skett sedan Ulf Kristersson blev vald till ny partiledare. I denna mätning en ökning med 3,8 procent till 22,4 procent. De som hade räknat ut moderaterna, just för att vi är ett liberalkonservativt parti, får nog tänka till ett extra varv.

Moderaterna i Umeå ser fram emot de kommande tio månaderna och valrörelsen! Vi är ett enat parti som går till val. Tillsammans med våra vänner i övriga Allianspartier ska vi göra vårt yttersta för att få till ett maktskifte i Umeå.