Anders Ågren

Sociala medier inför valet 2018

Det spekuleras mycket om sociala medier kopplat till valrörelsen. Självklart kommer de att spela roll och med all sannolikhet mer i kommande än i tidigare valrörelser. Sociala medier möjliggör en kommunikation som man bara kunde drömma om förr i tiden. Samtidigt har myntet såklart två sidor. Tyvärr. Förekomsten av hot och trakasserier ökar och blir ett allt större problem. Därför hoppas jag att lagstiftningen skärps snabbt, så att det blir lättare att lagföra de ljusskygga individer som ägnar sig åt sådant.

Men vad man än tycker om sociala medier – det finns både plus och minus –  så kommer det att vara en betydelsefull arena i den politiska debatten och inte minst under valrörelsen. Folkbladet gjorde innan sommaren en sammanställning över politikernas genomslag i Västerbotten på sociala medier. Jag har ganska många som följer mig på sociala medier (bilden ovan), men jag hoppas naturligtvis att ännu fler väljer att följa vad jag gör. Såväl på min blogg som på instagram, twitter, snapchat etc.

Så jag upprepar vad jag brukar säga med jämna mellanrum: följ mig gärna på sociala medier!