Stå upp för Israel – mot terrorism!

Genuin ondska. Terroristerna från palestinska Hamas har under helgen gått till angrepp mot Israel. Över 4000 raketer har fallit över Israel. Terrorister har på olika sätt lyckats ta sig över gränsen, och påbörjat sitt brutala mördande. Civila har till stor del varit måltavlan. Människor har slaktats urskillningslöst. Unga, gamla. Kvinnor har våldtagits. Enligt de senate uppgifterna har ca 800 israeler mördats. Omkring 2500 personer är skadade. Över 150 människor har dessutom kidnappats och förts till Gaza. Pensionärer, barnfamiljer, unga kvinnor. Hamas långsiktiga målsättning är att utplåna Israel.

Israel har en självklar rätt att försvara sig mot terrorism och dessa ondskefulla attacker. Militära operationer har redan inletts, dels för att bekämpa de terrorister som fortfarande befinner sig inne i Israel, dels för att slå ut Hamas i Gaza. Vi har nog bara sett början. Terrorism måste fördömas – terrorism måste bekämpas.

Den fria världen sluter nu upp bakom Israel – mot Hamas.

Runt om i världen ser vi också hur städer lyser upp offentliga byggnader i Israels färger eller flaggar med Israels flagga som symboliskt stöd. Det borde Umeå kommun kunna göra också!