Vårt systerparti i Finland, Samlingspartiet (Kokoomus), gick framåt och blev största parti i gårdagens riksdagsval!

Vårt moderata systerparti Kokoomus, Samlingspartiet, i Finland blev största parti i gårdagens riksdagsval! Stort grattis!

I förra veckan besökte jag Finland och studerade deras valrörelse tillsammans med en moderat delegation. Ett gott värdskap av vårt systerparti Samlingspartiet (Kokoomus) och Svenska folkpartiet, vars politiker vi har ett mycket givande samarbete med på lokal och regional nivå.

Vi hade förmånen att träffa flera riksdagsledamöter, riksdagskandidater, region- och kommunpolitiker samt många av deras engagerade valarbetare. Däribland gode vännen Joakim Strand, riksdagsledamot och stadsfullmäktiges ordförande i Vasa. Strand och hans parti Svenska folkpartiet lyckades hålla ställningarna, och såväl Strand som de övriga två riksdagsledamöterna som vi träffade från deras parti blev omvalda. Stort grattis! Vi fick följa med på kampanjer i bl.a. Närpes, Kaskö, Kristinestad och Vasa. Gott om tid för att även diskutera pågående och framtida samarbeten över Kvarken.