Tack Brännbollsyran – dessutom nytt publikrekord igen!

Det är helt otroligt. Brännbollsyran år 2022 drog alltså över 17 000 besökare per dag och slog därmed det tidigare publikrekordet från 2019 som låg på 16 500. Det verkar också ha fungerat riktigt bra på det nya festivalområdet på Hedlunda och Nolia.

Brännbollsyran är utan konkurrens Umeås populäraste årliga arrangemang. Fjärde största festivalen i Sverige.

Umeå kommun har all anledning att hylla arrangörerna och lyfta dem till skyarna. Vilka makalösa marknadsförare av Umeå. Vilka eldsjälar och visionärer. Vilka proffs.

TACK!

Den här gången lyckades man återigen slå publikrekord. Ett proffsigt och väl genomfört arrangemang, vilket vi har vant oss vid numera. Brännbollsyran har haft en mycket bra utveckling. Vid starten år 2013 (7000 biljetter) och sedan har det bara gått uppåt! Bra artister, rekordpublik och god stämning.

Det är riktigt glädjande att även höra Polisens omdöme om arrangemanget, och att det – trots att det varit så oerhört många besökare – så har det varit som vilken helg som helst i Umeå gällande ordningen. Bra jobbat av arrangörer, Polisen, nattvandrare och övriga involverade – och inte minst alla besökare som har skött sig exemplariskt.

Det här arrangemanget är mycket viktigt för hela Umeå – fantastiskt bra för besöksnäringen och handeln när många kommer hit från andra kommuner och andra delar av landet. Hotellen är fullbokade, och dagarna med cupdeltagare och festivalbesökare lever verkligen upp till epitetet folkfest.

Jag har sagt det så många gånger, men jag säger det gärna igen: Brännbollsyran gör gott för Umeå! Umeå kommun ska vara stolta och tacksamma över det arbete som arrangörerna lägger ned på detta evenemang.

Återigen – ett stort, varmt och hjärtligt TACK!

Vi ser fram emot fortsatta rekord under kommande år!