Delta i Cykelkampen den 1-31 maj!

Umeå utmanar Europa i Cykelkampen

 

Kan umeborna göra en favorit i repris och bli bäst i Sverige på vardagscykling för tredje året i rad? Umeå kommun uppmanar nu alla umebor att anmäla sig till Umeås lag, sätta sig i cykelsadeln och tävla i Cykelkampen. Tävlingsreglerna är lika enkla som glasklara: umeborna ska tillsammans cykla så långt som möjligt under maj månad. Anmälan sker på www.umea.se/cykelkampen

Det hela handlar om den europeiska utmaningen European Cycling Challenge som nu drar igång för 5:e året. Startåret 2012 deltog 7 städer och antalet har hela tiden ökat för att i år uppgå till 42 anmälda städer från Europas alla hörn. Umeå har varit med 2014 och 2015 och blivit den svenska stad som cyklat mest per innevånare båda åren.
– Nu har vi varit bäst i Sverige vid två tillfällen, så nu är det dags att bli bäst i Europa. Men då gäller det att så många som möjligt går in och anmäler sig; så rulla fram cykeln, spänn fast hjälmen och anmäl dig redan idag, säger Ida Lundström, samordnare av kampanjen hos Umeå kommun.
Enkelt, kul och gratis
Enkelheten i tävlingen är det som ska skapa framgång. Den som vill vara med besöker www.umea.se/cykelkampen och registrerar sig snabbt och enkelt på den europeiska webbsidan. Därefter laddar deltagaren ner appen Cycling365, som mäter de cyklade sträckorna. Det är helt gratis att delta.
Alla deltagares sträckor uppdateras så fort de kommit in och det går därför att följa tävlingen i realtid. När maj månad är slut summeras alla de tävlande städernas cykelsträckor och vinnaren utses. Sportcykling får inte räknas in utan det är enbart vardagscyklingen som räknas. Det finns priser att vinna, både individuellt och i lag.
– Eftersom tävlingen är öppen för alla åldrar kan hela familjen tävla tillsammans, vilket också gör att vi hoppas att många vill delta. Man kan även skapa lag på arbetsplatser, skolor o liknande och på sätt skapa mer lokala utmaningar och samtidigt bidra till stadslaget.
Gå med i Umeås lag
Tävlingen pågår 1–31 maj. Det går att hoppa in ända till sista tävlingsdagen. Gå med i Umeås lag och registrera dina sträckor i Cycling365-appen. Alla typer av cyklar är tillåtna och du får registrera alla vardagscykelresor, exempelvis till jobb, skola, bio, mataffären och kompisar. Sportaktiviteter med cykel får inte registreras.

Bildtext: Lag Haga hemtjänst och Lag Turf vann var sin kategori år 2015. Fotograf Fredrik Larsson.