Nya året inleder starkt

Så går den första egentliga arbetsveckan för min del detta år mot sitt slut. Kom ju tillbaka i söndags efter att ha varit utomlands, och sedan dess har det varit full fart från kl. 07.00 varje morgon, oftast på stadshuset. Ett högt tempo och det gillar jag.

Har hunnit med att lämna in två interpellationer och en enkel fråga under veckan: om bostadsbyggandet i Umeå, om marktillgång för företagsetableringar samt en fråga om vart kommunens strategiska plan har tagit vägen. Den plan som skulle tagits beslut om ursprungligen i juni. Nåja, svaren på dessa kommer vid årets första kommunfullmäktige den 25 januari.

I övrigt skulle det ju vara barnsligt enkelt att ta poänger på vad som nu utspelar sig inför öppen ridå inom Kommunal, liksom för den delen utrikesminister Margot Wallströms oräkneliga klavertramp som borde få flertalet att skämmas vid det här laget. Men jag nöjer mig med att notera det, och låta “skådespelet” ha sin gång. De faller på eget grepp.

Glädjande är att Anna Kinberg Batra nu är den partiledare som har högst förtroende bland partiledarna. Vi moderater har också stabiliserat opinionssiffrorna och är på rätt väg när det gäller sakpolitiken. Det spekuleras mycket om hur långe den nuvarande regeringen kan sitta kvar. Vi får väl se helt enkelt. För egen del ser jag fram emot ett nyval. Detta år, nästa år eller när det nu skulle kunna bli. Den här regeringen är skadlig för Sverige.

Trevlig helg på er!