Budgetberedning i Umeå

Idag fortsätter kommunstyrelsens arbetsutskott i Umeå med den pågående budgetberedningen inför fastställande av budget 2013. Här ovan en bild från i torsdags förra veckan, då vi fick en information om bl.a. kulturnämndens verksamheter kopplat till kommande budgetbeslut.

Förra veckan hade vi i budgetberedningen fördjupad budgetdialog med ledande tjänstemän samt de politiska presidierna i alla styrelser och nämnder i kommunen. Den här veckan kommer vi att få information från ekonomisidan om det konkreta budgetläget, med prognoser för skatter, statsbidrag m.m. Vi kommer att gå igenom investeringsäskanden, frågor om ev effektiviseringskrav, förändrade mål o.s.v.

Vad händer sedan i budgetprocessen? Tågordningen är på följande vis. Efter denna veckas budgetberedning, kommer socialdemokraterna och vänsterpartiet att lämna sitt förslag till budget tisdag den 22 maj. Alliansen presenterar sedan vårt förslag tisdag den 29 maj. Därefter hanteras förslagen i kommunstyrelsen den 5 juni för att slutgiltig fastställas av fullmäktige den 18 juni.

På återhörande!