Förtroendet för (S) rasar, vuxenmobbing m.m.

Imorde var tidningarna försenade, så rutinen med blogg på morgonen rubbades. Sen har det varit full fart hela dagen med olika möten som har avlöst varandra. På landstinget, på partiexpeditionen och sedan på stadshuset.

Nu har jag i alla hunnit gå igenom tidningarna och besvarat lite mail. Läser på texttv att förtroendet för socialdemokraternas politik faller. (S) tappar på alla 16 undersökta områden, och vi moderater drar ifrån dem när det gäller såväl skattefrågan som att sköta Sveriges ekonomi. Även när det gäller att bekämpa arbetslösheten får moderaterna högre betyg än (S). Allt bäddar för att det blir en jämn och spännande tid fram till valdagen i september 2010.

Den sista tiden har jag noterat att Lennart Holmlund (S) har börjat ändra strategi. Opåkallat går han till försvar för såväl miljöpartister som vänsterpartister, som att de inte skulle kunna föra sin talan själva. Varje vecka angriper han numera Alliansföreträdare för att ägna sig åt "vuxenmobbing" och "trakasserier" under fullmäktigesammanträden och andra möten. Om det inte vore så allvarliga beskyllningar skulle man nästan börja skratta åt Holmlunds försök att blanda bort korten.

När Holmlund angriper Umeås Alliansföreträdare för sådana metoder har orden fullständigt tappat sin mening. Men det kanske också är Holmlunds avsikt? För då spelar det ju inte längre någon roll att han själv anklagas för liknande metoder……