Vallöften och den kommande veckan

Läste en artikel som var publicerad för några veckor sedan, men som jag hade missat i farten. Den handlade om de politiska partiernas vallöften och huruvida man uppfyllde dem eller ej.

Bilden i Sverige är ju annars ganska stark av politiker och partier som bryter sina löften till väljarna. Nu visar det sig att såväl de gamla socialdemokratiska regeringarna som den nuvarande Alliansregeringen tvärtom är duktiga på att hålla sina vallöften och uppfylla dem. Det går tvärtemot den bild som ofta florerar om politiker som lovar vitt och brett, men som sedan inte håller löftena. Men det stämmer alltså inte i Sverige. Sen är det en annan sak om man gilar politiken eller ej.

Denna vecka börjar med telefonmöte nu på morgonen och därefter månadsmöte med Allians för Umeå. Eftermiddagen innebär sammaträde med UKF och på kvällen har vi månadens gruppmöte med moderaterna. Resten av veckan innehåller såväl företagsbesök och kommunstyrelsesammanträde hemma i Umeå som resa till Stockholm och möten med Sveriges kommuner och landsting. Däremellan ska också moderaternas länsförbundsordförnaden i landet ha möte i Stockholm på torsdag.

Vi hörs!