Nu måste Holmlund vakna ur sin törnrosasömn!

Idag på förmiddagen har Svenskt Näringslivs kommunranking över företagsklimatet presenterats. Umeå fortsätter att befästa sin bottenplacering – plats 167 av 290 kommuner. Umeå har innehaft pinsamt dåliga placeringar flera år i rad nu. Förra årets placering på 181:e plats var ett ras från året dessförinnan då kommunen var på plats 152. Nu noterar Umeå en placering på plats 167 vilket är ett steg i rätt riktning men det duger inte. Det är bra att raset från föregående år har stoppats. Nu krävs krafttag för att förbättra företagsklimatet. I en tillväxtkommun som Umeå krävs det att man ligger i topp 10.

Det behövs kraftfulla åtgärder för att vända utvecklingen med Umeås dåliga företagsklimat. Allians för Umeå har föreslagit en rad åtgärder som alla fått kalla handen från socialdemokraterna. Åtgärder som skulle förbättra det lokala företagsklimatet. Men nu är det dags för Lennart Holmlund och socialdemokraterna att vakna ur törnrosasömnen. Sossarna kan inte år efter år vifta bort företagarnas synpunkter i Umeå, genom att skjuta på budbäraren – Svenskt Näringsliv – som Lennart Holmlund brukar roa sig med. Det är varken seriöst eller konstruktivt.

Sedan tidigare har Allians för Umeå föreslagit att Umeå kommun borde använda Svenskt Näringslivs rankinglista för att mäta hur företagsklimatet ser ut i kommunen. Alliansen har föreslagit att Umeå ska innan utgången av 2010 ska vara bland de 10 bästa kommunerna i Sverige på rankinglistan, men även det har så klart röstats ned av (S).

Nu är det dags för de styrande socialdemokraterna att lyssna på Umeås företagare!