Hamrinsberget, nytt badhus m.m.

Tog en dag ledigt från bloggandet men är nu tillbaka.

I gårdagens VK var det en artikel om Baltics idéer för Hamrinsberget, med evenemangsarena och nytt badhus. Fick en fråga på stan igår om ‘vi’ totalt hade avfärdat förslaget. Och svaret är nej, det har ‘vi’ inte. I alla fall inte från moderaternas sida. Andra får svara för sig. Hamrinsberget är ett av tre alternativ för var vi ska placera en eventuell ny evenemangsarena. Beslut om arena eller ej är ju ännu inte tagit utan underlagsmaterial håller på att tas fram i tre olika utredningar. Moderaterna i Umeå anser att vi ska bygga en evenemangsarena och förhoppningsvis blir det ett inriktningsbeslut i april/maj om detta. Och då är det ingen omöjlighet att det blir Hamrinsberget (de andra alternativen är nuvarande godsbangård och vid I-20), men vi väntar fortfarande på att få fram allt underlag.

Det är bra att det privata näringslivet engagerar sig och kommer med iniatiativ.

När det gäller nytt bad så har det blivit en riktig långbänk. När vi moderater föreslog att det gamla badhuset behöva ersättas av ett nytt så föreslog vi Noliaområdet. Tyvärr fick vi inte med oss övriga partier och kompromissen blev senare Nanna-tomten. Ett förslag som stöds av moderaterna, folkpartiet, centern, kristdemokraterna och socialdemokraterna. Där är det två privata intressenter – Norrvidden och Lerstenen (m.fl) som kommit med förslag på hur hela området Mimer/Nanna skulle kunna utvecklas. Vi får en genomgång av detta på tisdag och förhoppningen är att komma vidare på detta spår snarast – och av det enkla skälet så är det inte aktuellt från kommunens sida att börja diskutera nytt bad på Hamrinsberget. Vi är ju mitt inne i ett arbete med andra privata aktörer för att bygga det i centrum. Det vore inte seriöst att från månad till månad byta uppfattning om placering – då skulle det verkligen inte hända något i kommunen.

Nog politik på bloggen för idag. Nu blir det ut i det vackra vädret med Winston.

På återhörande!