Tydligt besked från statsministern om regioner i norr

Är som sagt nere på moderaternas partiråd.

Fick möjlighet att prata med statsministern och vår partisekreterare innan lunch beträffande regionfrågan i Norrland.

Detta med anledning av att jag noterat att Norrstyrelsen fortsätter som om inget hänt. Trots att Alliansen kommit överens om att det inte blir någon/några s.k. storregioner i norr förrän tidigast 2015, så vill vissa politiker och tjänstemän tydligen fortsätta med den nya organisationen. Och därmed fortsätta slösa bort skattebetalarnas pengar år efter år.

Reinfeldt och Schlingmann var tydliga. Någon ny regionbildning är INTE aktuell i samband med valet 2010. Däremot kommer väljarna i norr få möjlighet att med sin röst visa vad man tycker om regionplanerna i detta val precis som vi moderater önskat. Men storregion tidigast efter valet 2014 blir kontentan – om inte väljarna stoppar projektet helt.

Således. Lägg ner Norrstyrelsen omgående.